ABOUT

BIOGRAFIE JUVAT WESTENDORP

Acteur – Danser – Ondernemer

Juvat Westendorp (28 jaar) is niet bang om buiten zijn comfort zone te treden. Zijn drive expansiedrift, liefde voor zijn omgeving en zijn vele interesses brengen hem altijd weer naar een nieuw avontuur. De Zaandammer vindt dat hij nog lang niet is uitgeleerd. Terwijl hij zijn sporen verdiende in de danswereld, ontwikkelde Juvat zich in de afgelopen jaren tot acteur. Zijn lm en tv carrière is niet onopgemerkt gebleven bij het grote publiek. Online heeft hij inmiddels een achterban van +- 80.000 volgers en dit aantal groeit nog steeds met de dag.

Acteur & Personality
Van een verzorgende verpleger tot een sensuele stripper, een sympathieke Surinamer tot een turbulente Turkse broer of zelfs tot manager van een heus wellnes Centre(De Spa). Vandaag de dag kruipt Juvat in de huid van de meest uiteenlopende personages.

Juvat’s acteercarrière startte meteen na a oop van zijn deelname aan So You Think You Can Dance, waar hij in 2011 de halve nale behaalde. Hij werd gevraagd om een hoofdrol te spelen in de interactieve BNN serie Who’s In, Who’s Out en daar is de liefde voor acteren ontstaan.

Door zijn werk en zijn sprekende persoonlijkheid is hij tegenwoordig een graag geziene gast bij talkshows als De Wereld Draait Door, RTL Late Night of bij andere real life programma’s als Ik hou van Holland, alles mag op zaterdag, De Dino show en Oh wat een jaar. Per eind 2017 zit Juvat in het vaste mannenpanel van Ko etijd.

TV series

Goede Tijden Slechte Tijden (Ardil Baydar) | De Spa (Hugo Symor) | Malaika (Bas Schippers) | Who’s In, Who’s Out (Mounir)

Bioscoopfilms

Onze Jongens (Thijs) | Tuintje in mijn Hart (Mariano) | Rokjesdag | Gooische Vrouwen 2

page1image19824Danser & Choreograaf

Juvat had al voor zijn eenentwintigste jaar, zonder enige dansopleiding, een indrukwekkend carrière. Van huis uit is hij een breakdancer en trad hij veel op als onderdeel van de crew Furious Flow.
Juvat brak echt door bij het grote publiek door zijn deelname aan So You Think You Can Dance. Hij werd daarna al snel een van Nederlands meest besproken performers uit de Urban dans scene en werkte voor verschillende opdrachtgevers in het binnen- en buitenland. Zo reisde hij de wereld over voor sportmerken als Nike & Asics en ontwikkelde hij zich in korte tijd van rauwe breakdancer tot allround danser. Hij danste in verscheidene hiphop shows voor sportmerken tot aan hoofdrollen in de moderne danswereld (Isabelle Beernaert & Scapino Ballet). Inmiddels is Juvat zijn carrière als danser aan het afronden en richt hij zich tegenwoordig meer op het choreograferen. Waar hij eerst als danser voor stond, is hij nu een van de vaste choreografen voor Nike en Intersport.

Ondernemer
Juvat Westendorp is het creatief brein achter de gerenommeerde dansschool Juvat Dance Academy die hij in 2010 oprichtte. Hij gelooft in samenwerken, sociale cohesie, passie en educatie. Zijn meest persoonlijke doel is het motiveren en stimuleren van jongeren om het beste uit zichzelf te halen. Onder andere middels het runnen van de dansschool probeert hij zoveel mogelijk jongeren te bereiken met deze boodschap. In 2015 richt hij samen met Lara van Bruggen een nieuw managementbureau op(Westendorp van Bruggen management) waarmee hij jonge artiesten begeleid in de turbulente entertainment industrie.
In 2013 wordt door de gemeente Zaanstad de Zaanse Cultuurprijs aan Juvat uitgereikt voor zijn betrokkenheid als aanjager cultuur in de Zaanstreek.

Ambassadeur
Bovenop zijn drukke werkzaamheden, maakt Juvat regelmatig tijd om zich in te zetten voor maatschappelijke projecten. De afgelopen jaren heeft hij als ambassadeur verschillende initiatieven gesteund, waaronder Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG), de Cliniclowns, ,Alles is Gezondheid en stichting Het Vergeten Kind. Voor JOGG en Het vergeten Kind is hij bijna wekelijks op pad om jongeren een leuke dag te bezorgen.

Loading